Melyik mézet válasszuk?

A méz jellege, minősége – akárcsak a borok esetében -, tájról tájra, országról országra eltérő. Hazánk híres a kiváló minőségű mézeiről, sőt, akácmézünket a Hungarikumok között tartják számon. Azt, hogy a méz milyen zamatú lesz, a virágok nektárjában található illóolajok határozzák meg.Nagyon izgalmas élményt nyújt több mézet végigkóstolni egymás után, így lehet igazán érezni a finom kis különbségeket, aromákat, illatokat. A legismertebb, s a méhecskéink által is gyűjtött mézfajtákat az alábbiakban mutatjuk be, hogy tudatosan, célirányosan, ízlésednek megfelelően választhass.

akác-1-everglow Akác méz

Hungarikum. Lágy, harmonikus ízű, akácvirág illatú, világos, folyékony méz. Tudj meg róla többet itt.

vegyes-everglow Napraforgó méz

Karakteres, aranysárga mézfajta. Hamar nagy, jól kivehető kristályok jelennek meg benne. Ismerd meg jobban.

krémméz-everglow Repceméz

Az egyetlen lúgos kémhatású méz; gyomorpanaszok ellenszere, lúgosító kúrák kitűnő eleme. További jótékony hatásáért katt ide.

Hársméz

Zamatos, illatos méz, csodás hársvirág illattal. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása révén megfázás, torokgyulladás, köhögés esetén a legjobb választás. Olvass róla többet itt.

Vegyes Virágméz

A Kárpát-medencében 700 növényfaj iránt érdeklődnek méheink. Ha virágos, tarka mezőkön gyűjtik a nektárt, vegyes méz lesz belőle. További infót itt találsz.

Selyemfűméz

A selyemfűméz egy igazi mézkülönlegesség. Intenzív, fűszeres aromája, és gyönyörű mély arany színe miatt összetéveszthetetlen mézfajta. Tudj meg róla többet itt.

Virágpor

Minden pollen egyedülálló, az adott virágfajta egyedi „ujjlenyomata”, nagyon változatosak lehetnek, színben, méretben, formában, s minden egyes szem tartalmaz mindent, amire a növénynek a következő életében szüksége lesz. Tudj meg többet itt.

Propolisz

A propolisz körülbelül 200 féle anyag keveréke, tartalmaz gyantát, balzsamokat, viaszokat, illóolajokat, valamint virágport, vitaminokat, ásványi anyagokat és flavonoidokat. Ez a természetben fellelhető egyik legjobb antibiotikum, melynek nincsenek mellékhatásai. Olvass róla többet itt.

Lépesméz

Igazi különlegesség, lényegében viaszsejtekbe zárt színtiszta méz. A legérintetlenebb mézként tartjuk számon, hiszen pont olyan formában kerül az asztalunkra, ahogyan a természet, a méhecskék előállították. Tudj meg többet itt.